Гуверньорът на централната банка на Италия Игнацио Виско предупреди в петък,

...
Гуверньорът на централната банка на Италия Игнацио Виско предупреди в петък,
Коментари Харесай

В ЕЦБ не изключват глобална рецесия

Гуверньорът на централната банка на Италия Игнацио Виско предизвести в петък, че глобална криза не може да бъде изключена на фона на необятна неустановеност, породена от растящата инфлация и възходящите лихвени проценти, оповестява " Блумбърг ".

Говорейки във Вашингтон, Виско сподели, че в случай на стесняване на световния Брутният вътрешен продукт, разрастващите се стопански системи ще бъдат изправени пред тежки последствия, като извадят до 95 милиона души в беднотия, съгласно оценката на Световната банка.

Развиващите се народи към този момент страдат от възходящите лихвени проценти, понижените притоци на капитали и мощния $, рискът от " към този момент тревожни дългови рецесии " се утежнява в допълнение.

Бавният стопански напредък и по-бързата инфлация са отговорни, намалявайки покупателната дарба и забавяйки вложенията, сподели той.

За да се помогне, е належащо повече финансиране.

" Броят на страните с висок риск от дългови усложнения се усилва ", каза Виско, като прикани Световната банка и Международния валутен фонд " да продължат поддръжката си ", с цел да оказват помощ на страните да подобрят фискалното ръководство и ръководството на дълга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР